Testa ditt färgseende

Xrite heter ett företag som bl a tillverkar utrustning för färgmätning och färgkorrigering. De har satt ihop ett test som kollar hur bra du är på att skilja olika färgnyanser från varandra. Genom att placera ut olikfärgade kuber bredvid varandra på en skala, kan du se hur bra du är på att skilja dem åt. Det här testet kan antagligen ge dig en hint om att det är dags att köpa en ny skärm också. Får du ett dåligt resultat så får du se till att prova en annan skärm.

Här var mitt resultat… jag ska minsann testa på en annan skärm också :-)

Colortest
Colortest

Testa här!

2 svar på ”Testa ditt färgseende”

  1. Jag fick 27, men lika glad för det är jag!
    I min (erfarna) åldersgrupp är det ändå bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *