skatteverket.se – bästa myndighetssajt 2008

Kommer nyss från prisutdelningen och ”InternetWorlds Topp-100” som hölls på Sturecompagniet i Stockholm. Förbaskat kul och faktiskt lika förbaskat oväntat måste jag säga. Nu hade man gjort om hela listan och jämfört med tidigare år, då man hade delat in de 100 sajterna i kategorier, så fanns det nu bara en kategori. Vår sajt skatteverket.se hamnade på plats 42 före sajter som t ex viktklubb.seTv4TraderaSwedbankDustin homesvenskaspel.seMTV, FolksamATGRegeringenVägverket och Expressen.

Ja, förvisso på plats 42, men ändå med diplom och en notering som bästa myndighetssajt 2008. Faktum är att vi också vann priset ”Bästa myndighetssajt” såväl 2007 som 2005. Jag vet inte om någon av oss bakom sajten trodde på detta i år igen.

Vi jobbar en hel del med att förbereda en målgruppsanpassning och att förbättra navigering och sök. Många av aktiviteterna är ju saker som kanske inte syns så mycket för sajtens besökare.

Motivering saxad från internetworld.idg.se

Skatteverket får utmärkelsen Sveriges bästa myndighetssajt och ligger på 42:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

I stort sett alla kan nu deklarera på nätet och dessutom göra en rad andra ärenden via de smarta e-tjänsterna. Smarta ingångar och genvägar gör att man nästan alltid hittar rätt riktigt snabbt. Att man dessutom visar öppenhet och lyhördhet i arbetet med en ny version av sajten ger ytterligare plus. Ett föredöme att ta efter.

Vi har en massa saker på gång. Jag tror att det kommer att bli ett riktigt spännande 2009.

Här är några foton från kvällen:

Ett par länkar för dig som vill läsa mer

Tidigare inlägg här på bloggen

3 svar på ”skatteverket.se – bästa myndighetssajt 2008”

  1. Grattis grabbar och tjejer. Ni är bäst (som vanligt). Visst börjar det bli jobbigt med alla dessa priser ;)

  2. Man får gratulera :-) Och säg till om ni behöver hjälp med att styla om ert fikarum – jag kommer direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *