Google Analytics Individual Qualification (IQ) test

Massor av sajter, stora som små, använder sig av Google Analytics som statistik- och analysverktyg. Verktyget är kraftfullt, gratis och jag är själv en mycket nöjd och glad användare sedan slutet av 2005. Om du vill du lära dig mer om verktyget och dessutom kanske få ett litet bevis på vad du faktiskt kan, så finns sedan en tid tillbaka “Google Analytics Individual Qualification test“.

Ett bra sätt att förbereda sig inför testet är att kika på de presentationer som Google själva lagt upp på google.com/analytics/iq.html. Här får du lära dig mer om allt från reguljära uttryck, filter och mål till kampanjspårning, avancerad segmentering och virtuella sidvisningar.

Ett annat tips till förberedelser är att besöka googleanalyticstest.com och gå igenom deras gratistest. Här finns närmare 250 frågor i olika kategorier som du kan gå igenom hur många gånger du vill. När du gjort en test får du (eh… givetvis) de rätta svaren och kommentarer till dem.

Här är några exempel på frågor:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *