Webbanalytiker & digital strateg

MockFlow – för att skapa wireframes online

För bara någon vecka sedan kom ytterligare ett verktyg för att skapa wireframes direkt på nätet. Det heter MockFlow och innehåller väl liksom standarduppsättningen av komponenter som man kan behöva. Upplever det som ett rätt snabbt och stabilt gränssnitt där du drar komponenter, skapar sidor och länkar som du också kan dela. Trevligt verktyg som är intuitivt och enkelt.

Jag registrerade ett ett gratiskonto där jag har möjlighet att göra en “Mockup” med 4 sidor som jag kan dela med max två personer. Lagringsutrymmet i gratisversionen är 10 Mb.

För 49 dollar/år så får du tillverka hur många mockups som helst, med hur många sidor som helst och dela allt med hur många du vill. Dessutom får du 500 Mb utrymme.

Här nedanför ser du resultatet av mitt lilla snabbtest där jag ritat upp ett par sidor från kommande version av skatteverket.se

wireframe

wireframe2

Har du tips på något annat bra och smidigt online-verktyg så får du gärna skriva någon liten kommentar.

1 kommentar

  1. Adam Renklint

    Ja, MockFlow är grymt. Ett helt gratis alternativ utan begränsningar är Mockingbird (gomockingbird.com) där man snabbt och enkelt kommer igång, men som tyvärr saknar standardiserade kontroller att bara dra in i sin wireframe. Har för övrigt skrivit lite om wireframes, kolla gärna in (http://adamrenklint.com/blog/171-the-art-of-wireframes).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Anders Åhlund

Tema av Anders NorenUpp ↑