Ztereo!

Ny spännande tjänst på gång tror jag…

Fick ett mail från Robert på Ztereosoft som ligger bakom den nya webbplatsen och tjänsten Ztereo. Det lilla jag har hunnit kolla in sajten så ser det intressant ut, även om det ännu så länge “bara” en beta-version.

Den korta beskrivningen är att sidan är ett ställe där du söker efter, och lyssnar på musik. Allt direkt via webbläsaren. En lite längre beskrivning har jag saxat från deras pressrelease från den 10 september…

Företaget Ztereosoft Handelsbolag driver en tjänst (Ztereo) som är en webb-baserad musikspelare och sökmotor för musik. Denna tjänst är nästa generations musikspelare och den är extremt enkel att använda. Våra användare kan söka, spela upp, göra spellistor och ladda ned musik direkt i sin webbläsare. Inom en snar framtid kommer Ztereo ge musikrekommendationer baserat på användarens egen musiksmak, och erbjuda radio-funktion för specialanpassad musikradio. Tjänsten är ett så kallat peer-to-peer nätverk, där användare av tjänsten delar med sig av musik genom ett litet program som laddas ner från webbsidan. Det är också genom att köra detta program som musikrekommendationer och ständig tillgång till hela sitt musikbibliotek möjliggörs.

Gillar nya prylar, ideér och tjänster… klart att man måste testa detta. Återkommer kanske med ett litet utlåtande inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *