Tjänsten Xmarks försvinner

Läser på Lifehacker att tjänsten Xmarks kommer att försvinna vid nyår. Det har varit ett av mina favorittillägg som jag alltid har installerat så fort jag fått en ny dator. För dig som inte har någon aning om vad Xmarks är, så kan jag berätta att tjänsten tidigare hette Foxmarks och bl a används för att synka dina favoriter/bokmärken mellan olika datorer. Xmarks hanterar idag mer än 1,2 miljarder bokmärken från ca 5 miljoner datorer för 2 miljoner användare. Varje dag skapas tydligen 3 000 konton.

Hur som helst… nu har man alltså meddelat att man stänger tjänsten och tar bort sina användares uppgifter den 10 januari 2011. Anledningen är visst att man inte riktigt hittat rätt affärsmodell och kunnat ta betalt på ett vettigt sätt. Xmarks har lagt upp en del information om detta på sin sajt. Där hittar man också några förslag på andra tjänster.

Tjänsten kommer att rulla på fram till den 10 januari, och de lovar att det inte kommer att sälja eller försöka tjäna pengar på sina användares uppgifter. Nu kanske man ändå ska ta sig en liten funderare och själv avsluta sitt konto, bara för säkerhetsskull.

Så… återstår att ta sig en funderare vad jag ska köra istället. Firefox har numera det egna tillägget ”Firefox Sync” som jag tror att jag ska prova. Det kan med fördel knytas ihop med ”Firefox Home” för din iPhone sägs det. Nåja, det ska vi testa…

Läs mer

 

Ett svar på ”Tjänsten Xmarks försvinner”

  1. Fördelen med Xmarks var att den synkade över flera webbläsare. Det är smidigt att ha samma uppsättning bokmärken även i Chrome.
    Fast det är möjligt att det finns något tillägg till Chrome som synkar mot Firefox Sync.

    Hur som helst så är det en tråkig nyhet.

    En lika smidig tillägg som IMAP är för e-posten vid en om- eller nyinstallation av valfritt OS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *