Gratis webbapplikationer för webbdesigners & utvecklare

Pixlr - enkel fotoredigering online...
Pixlr – enkel fotoredigering online…

Jag har skrivit ett antal inlägg om mina favoriter när det gäller tillägg till Firefox. Jag har också lagt upp en antal länkar till sajter som jag själv besöker mer eller mindre frekvent. Nu dyker fler och fler spännnade webbapplikationer upp på nätet. Så jag tänkte att jag skulle sprida några tips via ett inlägg på sajten Web Design Ledger. Sajten  har funnits med bland mina RSS-prenumerationer ett tag, och för ett par veckor sedan skrev man ”15 Free Online Tools for Web Designers on a Budget”. Bra inlägg! Det är alltid kul om/när man hittar någon riktigt bra applikation eller tjänst som man inte kände till sedan tidigare.

Här nedanför är några av de tjänster som Henry Jones tipsar om i ovanstående inlägg. Har du någon egen favorit så får du gärna lämna en kommentar.

Pixlr
Erbjuder bildredigering direkt på webben. Imponerande tjänst som för tankarna till Photoshop. Finns t o m på svenska.

Google Analytics
Fantastisk tjänst som klarar massor. Använder det för alla sajter som jag tillverkar. Skrev ett första inlägg om det på min blogg i november 2005 när jag precis börjat använda det. Har utvecklats enormt sedan dess.

Typetester
Jämförelser snabbt olika typsnitt för skärm och se vilka typsnitt som ingår i t ex Vista och Mac.

net2ftp
Webbaserad FTP. There’s even a skin designed for the iPhone.

Bespin
En webbaserad editor från Mozilla. Skriv och editera kod och dela projekt m.m.

Pingdom Tools
Kolla hur snabbt din sajt laddas. Här ser du direkt vad som kan trimmas in om din sajt känns trött och seg. För tunga bilder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *