RunKeeper – träningsinstrument för iPhone

Har överraskat min trötta kontorskropp med att börjat motionera lite. Har bestämt mig för att ta långa och raska promenader under några veckor, för att sedan kanske komma igång och jogga lite. Gillar prylar och har kollat in diverse träningsinstrumet som t ex Garmins ”Forerunner” (klocka med gps som bl a ger dig puls, fart, distans, tempo, och förbrända kalorier). Såg förbaskat bra ut, om än lite dyr, när man nu bara är i ”uppstarten”.

RunKeeper
Vy från RunKeeper

Kollade om det inte fanns någon kul app för min iPhone, och visst sjutton fanns det. För 75 kronor installerade jag ”RunKeeper”. Det är ett litet program som via gps, håller koll på bl a fart, distans och förbrända kalorier. Det jag är mest intresserad av är just hastighet och distans. Efter en test på förmiddagen, så måste jag säga att jag är riktigt nöjd. Snabb och enkel installation, genom att knappa in mailadress och önskat lösenord, så skapas mitt konto. All information sparas i såväl telefon som på mitt konto hos RunKeeper. Jag ser hela min rutt via Google Maps och om jag loggar in på deras sajt, så kan jag t o m redigera den (kartan). Det går faktiskt att dela mina träningspass med vänner och kollegor också.

Riktigt bra och billigt program som jag kan rekommendera. Jag kommer iallafall att köra ytterligare en tid, innan jag bestämmer mig för mer avancerade prylar.

Länk till RunKeeper i App Store

3 svar på ”RunKeeper – träningsinstrument för iPhone”

  1. Tjena! Man blir ju mer och mer sugen på en iPhone måste jag erkänna. Motion i all ära men det var nog ändå när jag läste om Spotify appen som det kittlade till på allvar! Mumma:-) Ha´det!
    //Magnus

  2. Spännande! Ska bli kul att höra vad du tycker. Jag begriper inte riktigt vad den gör för skillnad mellan aktiviteterna ”gång” och ”löpning”. Jag har testat att gå och cykla. Ser ut att fungera bra. Loggar du in på sajten så markeras aktiviteterna med olika färg. Riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *