Google Analytics med nytt script

I mitten av december gick Google Analytics ut med nyheten att man har ett nytt script för sitt populära statistikverktyg. För att överhuvudtaget få ta del av någon statistik så måste man lägga in ett litet javascript på den/de sidor som ska “mätas”. Nu finns alltså ett alternativt script till gamla “urchin.js” som tidigare använts. Den gamla koden kommer fortfarande att fungera, men med den nya lilla kodsnutten utlovas fler och bättre funktioner. Har man kikat lite på Analytics så är det inga konstigheter att justera sina sidor/sajter. Den nya koden hittar man på samma sida som den gamla. Är man trots allt lite osäker så finns det en migrationsguide i pdf-format (22 sidor) att plocka hem via deras blogg.

Läs mer på Google Analytics Blog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *