Sony Ericsson P1i

Sony Ericsson P1i
Sony Ericsson P1i

Så har den andra mobiltelefonen från Sony Ericsson packat ihop för gott. För några veckor sedan ersattes min gamla P910i av en ny fräsch P1i.  Var ute efter en telefon med samma funktionalitet som den gamla. Det fick jag verkligen… och mer därtill. Att den sedan också krymt rätt rejält och är några gram lättare är ju inte direkt någon nackdel. Jämfört med den gamla telefonen så ryms denna faktiskt i fickan.

Det fickvänliga formatet har väl kanske sitt pris. Varje knapp har två bokstäver, och man får rätt bokstav genom att trycka på vänster eller höger sida av knappen. Det här är något som jag ännu inte riktigt blir kompis med. Tack och lov att man lärt sig att skriva med “pennan”.

Gillar Opera som webbläsare och den dessutom är smart integrerad med telefonens RSS-läsare.

Med prefix/fakturadelning och Mobile Extensions använder jag telefonen såväl privat och som telefon/anknytning i jobbet. Fungerar klockrent. Förbaskat skönt att bara ha en telefon, kalender och “att-göra-lista” osv.

Några plus

  • Pekskärmen
  • Kalendern
  • RDS-radion

Några minus

  • Ingen turbo-3G
  • Batteritiden
  • Lite seg i starten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *