Surfa med 40 gigabit per sekund

Läste just om 75-åriga Sigbritt Löthberg som fått möjlighet att testa en Internetuppkoppling på 40 gigabit per sekund. Med detta “superbredband” surfar hon ungefär 4000 gånger snabbare än med en “vanlig” uppkoppling. Med den hastigheten kan damen överföra 1 500 hdtv-kanaler samtidigt eller ladda ner en dvd-film på bara ett par sekunder.

– Det blir lite varmt kring maskineriet, så jag torkade en del kläder i närheten av den till en början, men inte nu längre, säger Sigbritt Löthberg.

Det är det svenska högskolnätverket Sunet som har testat hastigheterna i nätet mellan Karlstad och Stockholm. Värmen beror på att man placerat jätteroutrar i Sigbritts garage. Att hon överhuvudtaget fick vara med och testa den snabba uppkopplingen beror på att hon är mor till Peter Löthberg, även kallad svenska Internets fader, som hjälpt till med projektet.

Jag vill nu med detta inlägg anmäla mitt eget intresse till fortsatta tester. Förutom en grym hastighet så ser jag fördelarna med att äntligen kunna få ett varmgarage. Torktumlaren har vi kanske inte heller någon större användning för!? Jag hoppas att jag kan slänga ut en annons på Blocket inom kort.

Som sagt, ska det testas snabba uppkopplingar upp efter Norrlandskusten så kan jag ställa upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *