Gratis statistik för webbplatsen

På idg.se kunde man igår läsa om Google Analytics. Ännu en smart (och gratis) tjänst från Google. Nu är det slut med gratisvarianter av statistikprogram där man måste upplåta halva webbsidan åt banners och bilder. Slut med de halvtaskiga statistikprogram som följer med webbhotellet – Google har gjort det igen. Sedan igår bjuder de på ett analysverktyg som bland annat låter sajtägare se var trafiken kommer ifrån, vilka länkar som drar flest besökare och vilka sidor som visas ofta m.m. Lägg in en liten kodsnutt i den webbsida du vill hålla koll på och Google Analytics fixar statistiken.

Programmet bygger på teknik från Urchin, ett företag som Google köpte tidigare i år. Innan de köpte Urchin var kostnaden för analysverktyget ca 3000 kronor per månad. Igår blev det alltså helt gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *