Bästa myndighetssajten 2005

Bästa myndighetssajt 2005...
Bästa myndighetssajt 2005…

Tidningen “InternetWorld” har valt Skatteverket (skatteverket.se ) till bästa myndighetssajt i år. Sakta men säkert har vi klättrat i deras lista under några år och det känns ju riktigt fint.

Sajten valdes utifrån dessa kriterier.

  • Användning av internet på ett kreativt sätt
  • Kvalitén på innehållet
  • Struktur och navigation
  • Design
  • Tydlig avsändare

Kanske lite konstigt eftersom sajten inte riktigt följer webstandards, fortfarande använder ramar (frames), inte validerar och har en del tillgänglighetsproblem. Givetvis är det något som vi arbetar med, och som kommer att åtgärdas. Hörde jag någon som sa “Content is king”? Här är ett citat från InternetWorld:

Webben är Skatteverkets bästa fönster
Sveriges bästa myndighetssajt har enkel och tydlig design som går det lätt att hitta rätt. Tjänster för skattejämkning, företagsregistrering och deklarationer gör att Skatteverket fullständigt sopar banan med Myndighetssverige. Sajten utnyttjar internets interaktiva fördelar fullt ut med e-tjänster som räknar ut skatt, taxeringsvärde och förmånsvärde för bilen. Det fullmatade blankett- och broschyrarkivet är en fröjd för den ordningssamma och frågetjänsten via mejl är effektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *