Internet2

I dagens nummer av ComputerSweden kan man läsa om “vrålsnabb fildelning” och ett “Internet2” som gör det möjligt att ladda ner film på 30 sekunder!! När man nu sitter på Söderhamns svar på bredband (1Mbit) så känns det avlägset.

Man skriver om ett nytt supersnabbt “Internet” (Internet2) som kopplar ihop några hundra universitet, företag och myndigheter… jo, det är i USA säklart. Hastigheten har skruvats upp till 10 Gbit/s. För dig som inte orkar med huvudräkning, så ska det visst röra sig om ca 20 000 ggr snabbare än en vanlig adsl-uppkoppling på 0,5 Mbit/s. Internet2 ska visst även används av anställda vid svenska universitet… för nog lösa artikeln lite bättre, för där skulle jag också vilja jobba :-)

Det snackas om att Sunet skulle kunna erbjuda ett lika snabbt nät i Sverige 2007… den som väntar på något gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *