Allt om de nya statistiksidorna på Facebook

Är du intresserad av webbanalys och statistik så har du säkert redan koll på Kissmetrics. Det är en blogg där man skriver en massa om just dessa ämnen. I slutet av förra vecka såg jag att dom skrev ett rätt intressant inlägg om Facebook och den statistik man kan få ut från deras sidor. Det här gäller du då om du har skapat t ex en sida för ditt företag.

Kolla in “What You Need to Know About Facebook’s New Insights and Analytics“. I korta drag handlar det om att det finns en massa matnyttig statistik att ta del av, för dig som administrerar sidor på Facebook. För inte så jättelänge sedan uppdaterade Facebook sina statistiksidor, och nu har Kissmetrics kollat igenom alla nya områden som du , inte helt oväntat, hittar under knappen “Visa statistik”.

Facebook - Administratörspanelen...
Facebook – Administratörspanelen…

När du väl har valt “Visa statistik” hamnar du direkt i översikten. Sedan har du ytterligare fem intressanta avsnitt. Det är

  • Gilla-markeringar
  • Räckvidd
  • Besök
  • Inlägg
  • Personer

Här hittar du allt från inläggens räckvidd, antal gilla-markeringar, kommentarer och hänvisande sajter till mest populära inlägg, mest aktiva dagar, fördelning på besökarnas kön och ålder och en faslig massa annat. Allt visas i ett rätt smakfullt gränssnitt och allt kan också exporteras i Excel-format för den som är intresserad.

Facebook - export av statistik...
Facebook – export av statistik…

Vill du bara ha en väldigt enkel och snabb översikt så kan det ju kanske räcka med att klicka på knappen som visar hur många som gillar din sida. Då får du en väldigt enkel översikt i stil med denna…

Facebook - Gillar och pratar om detta...
Facebook – Gillar och pratar om detta…

Förutom ovanstående genomgång, så tipsar man också om vad du kan få stöd och hjälp med via Google Analytics (t ex hur Facebook eventuellt driver trafik till din webbplats) och via bland andra verktyg och tjänster som Simply MeasuredSprout SocialAgoraPulse och Komfo.

Är du intresserad av att få lite bättre koll på vad som händer på din Facebooksida, så är alltså ett hett tips att kolla in ovanstående sidor och att läsa inlägget “What You Need to Know About Facebook’s New Insights and Analytics“.

Lycka till med din analys!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *