Verktyg för kampanjlänkar i Google Analytics

Blue Caribu URL Builder
Blue Caribu URL Builder

Skapar du kampanjlänkar för Google Analytics med deras Verktyg för att skapa webbadresser? Visst fungerar ju det helt okej, om man känner att man behöver lite stöd. Samtidigt finns det faktiskt några andra smarta verktyg där ute. Ett av dem är Blue Caribu URL-Builder. Här finns bl a stöd för att skapa varianter av kampanjtermer och kampanjinnehåll. Just de delarna använder jag aldrig själv… däremot är det förbaskat bekvämt att kunna skapa flera url:ar, spara dem och sedan ladda ner dem i .csv- eller .xls-format.

Ett bra tips som jag fick redan i höstas av Avinash Kaushik (@avinash) via Twitter. Avinash är författaren bakom böckerna “Web Analytics 2.0” och “Web Analytics: An Hour A Day” och jobbar dessutom som Digital Marketing Evangelist på Google. Mer om honom och framförallt om statistik och webbanalys finns på kaushik.net/avinash.

Lycka till med kampanjlänkarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *