Enkel ordbehandling direkt i webbläsaren

Frågan är hur stor nytta man egentligen har av det här tipset… men visst, ibland kan det kanske vara rätt smidigt att kunna göra snabba enkla anteckningar direkt i webbläsaren. Med en liten kodsnutt så förvandlar du webbläsaren till textredigerare.

Skriv in nedanstående kod i adressfältet och tryck “Enter”

data:text/html, <html contenteditable>

Skapa ett bokmärke, så kan du ha din nya anteckningsbok lättillgänglig i t ex webbläsarens bokmärkesfält. Här är en annan variant om du bl a vill ha lite större typsnitt och ett begripligt namn på fliken som öppnas i webbläsaren:

data:text/html;charset=utf-8, <title>Anteckningar</title><body contenteditable style="font-size:2rem;line-height:1.4;max-width:60rem;margin:0 auto;padding:4rem;" spellcheck="false">

Det här lilla tipset är hämtat från sajten Coderwall där du kan läsa lite mer om hur det fungerar. Om du kollar kommentarerna så ser du att det finns rätt många användare där ute, som finlirat ytterligare med den här koden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *