Adobe öppnar museum på nätet

På onsdag nu till veckan (6 oktober) öppnar Adobe Museum of Digital Media (AMDM), ett interaktivt museum på nätet som utvecklats av Adobe Systems för att presentera och bevara banbrytande verk inom digitala media. Museet ska inspirera till nya kreativa idéer och experiment och erbjuda ett forum för expertdiskussioner om hur digitala media påverkar kultur- och samhällslivet. Låter ju onekligen lite spännande.

Kolla in www.adobemuseum.com.

Ett svar på ”Adobe öppnar museum på nätet”

  1. Tanken med det nya virtuella museet är att visa upp, men även bevara, digitalt arbete. Även kommentarer från experter, om hur digitala medier påverkar vår kultur och vårt samhälle, kommer att finnas tillgängliga. Utställningarna kommer att täcka in ett brett fält inom digitalt arbete så som fotografering och produktutveckling. Här har skapare och konstnärer möjligheter som de inte har på ett traditionellt museum. Utställningarna kommer att övervakas av olika gästkuratorer. Självklart kommer man att hålla öppet årets alla dagar, dygnet runt. För att bli medlem, och på så sätt få nyhetsutskick, eller för att läsa mer om museet, besök webbplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *