Google Dashboard

Jag har styrt min mail till Gmail och där har jag också alla mina kontakter. Jag använder också Google Kalender och syncar allt med min iPhone. Sedan rätt många månader tillbaka har jag lagt över alla mina RSS-prenumerationer till Google Reader och jag har börjat använda Google Docs. Just det ja… jag kör Analytics på mina sajter, använder i princip bara Google när jag söker på nätet och använder deras karttjänst i mobilen när jag letar adresser. Allt är verkligen förbaskat smidigt och dessutom helt gratis. Har inte haft några större funderingar över vad Google egentligen vet om mig, även om jag förstår att de nog antagligen skulle kunna kartlägga hela mitt liv.

I slutet av förra veckan så släppte Google ännu en tjänst. Den här gången är det ett verktyg som ska göra det lite enklare att se vilken information som Google samlar in. Med hjälp av Google Dashboard kan du få en översikt och göra ändringar i dina personliga uppgifter från ett och samma ställe. Till en början så har de stöd för mer än 20 av deras olika tjänster. Det är bl a Gmail, Docs, IGoogle, Kalender och Latitude.

En konsumentorganisation i USA tycker att man också borde ge användarna möjligheten att stoppa Google från att samla in uppgifter från användarna. I Dashboard kan användaren se all information som är kopplad till användaren namn. Däremot visar tjänsten inte vilken information som är kopplad till användaren dator och IP-adress. Det är väl också den som är riktigt värdefull för Google. Skulle vara riktigt intressant om man kunde få ta del av den informationen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *