Skatteverket bästa e-myndighet igen!

Läser i Computer Sweden att Skatteverket för andra året i rad, rankas som Sveriges bästa myndighet när det gäller e-förvaltning. Varje år granskar Stockholms Handelskammare hur långt myndigheterna har kommit i sin användning av elektroniska verktyg i sin verksamhet, bland annat e-upphandling och informationssäkerhetsarbete. Även myndigheternas webbplatser bedöms. För min del så är det väl just den sista punkten (om myndigheternas webbplatser) som känns mest intressant.

Genom att svara på ca 40 frågor kunde man uppnå totalt 142 poäng. Skatteverket fick 108 poäng som då motsvarar 76%. Lite trist på sätt och vis, för det blev faktiskt 81% i betyg förra året.

Kollar resultatet på några punkter som rör webbplatsen:

  • eID: 14 av 15 poäng
  • Webbplatsen: 9,5 av 12 poäng
  • Besökare & länkar: 3,5 av 5 poäng
  • Teknisk tillgänglighet: 4 av 5 poäng

Bara lite frustrerande att jag inte kan hitta någon information om vad som gör att vi inte uppnår maxpoängen. Nåja, det kanske dyker upp. Vill ju gärna förbättra de delar som man nu kanske kan påverka.

E-förvaltningsindex 2009 (Länk till PDF-fil på chamber.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *