WordPress 2.7 kom igår

Har inte riktigt hängt med bland alla uppdateringar som kommit för WordPress de sista veckorna.  Så såg jag att en snäppet större version kom igår, och tänkte att det väl kanske är dags att uppdatera. Går snabbt och smidigt som vanligt, en “automatisk” uppdatering av databasen och allt var klart på ca 5-10 minuter. Allt ser ut att fungera som det ska, och det blev inget trassel med någon av alla plugins som jag har.

Nya funktioner?

Jodå, det första du lär lägga märke till är den nya layouten i adminpanelen. Ser riktigt bra ut måste jag säga. Hoppas att det ger lite bättre “användarvänlighet” än vad jag tyckte den förra versionen gjorde. Du kan t ex välja vilka paneler som ska vara synliga på varje sida i adminläget. Alla paneler kan också minimeras för att ta lite mindre plats.

I 2.7 så har man bl a fixat:

 • Uppdaterad WP-mail (klara svenska tecken)
 • Inbyggd automatisk uppdatering av WordPress
 • Installerare för tillägg och teman direkt via adminpanelen
 • Nästlade kommentarer
 • Sidindelning för kommentarer
 • Tidsbegränsad kommentarspostning
 • Snabbpostning av inlägg
 • Förbättrad filuppladdning
 • Inställningar för datum/tid-format
 • Panelinställningar (göm/minimera/maximera/flytta)
 • Tangentbordsgenvägar

Bara att plocka hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *