Ny kamera – Canon EOS 450D

Canon EOS 450D
Canon EOS 450D

Så slog jag äntligen till och köpte mig en “systemkamera”. Var ju faktiskt sugen på en redan sommaren 2006 när jag köpte min lilla Canon Ixus. Då kände jag väl mer att jag ville ha någon liten smidig variant som var lätt att plocka med sig var man än skulle åka.

Två år senare så saknade jag något mer. Att nå snäppet längre liksom. Kan inte mycket om fotografering men tycker att det är alldeles förbaskat kul. Tar förresten tacksamt emot tips på läsning. Bra sajter och forum på nätet osv.

Efter att ha kollat prisjakt.nu, rådfrågat diverse kompisar och kollat runt i butiker såväl på nätet som på stan, så blev det alltså Canons nya modell EOS 450D. Den levererades med ett 18-55 objektiv, så det blir nog säkert ytterligare inköp på den fronten framöver.

Ser fram emot att testa allt från att jobba med RAW-format till att labba med HDR.Ni lär säkerligen få se en massa foton såväl här på bloggen som på Flickr.

… och snälla du, har du som sagt något bra länktips, någon tidning jag bara måste kolla in, något objektiv som man inte klarar sig utaneller något annat jag bör tänka på!? Ja, lämna då gärna någon liten kommentar.

Relaterat:

7 svar på ”Ny kamera – Canon EOS 450D”

 1. Hej Anders!
  Vi verkar vara inne på samma fot(o)spår :) Började också mitt plåtande med en Canon Ixus (75), men känner mig nu redo för att gå vidare. Har precis som du spanat runt en hel del och fastnade först för en kompis 400D. Upptäckte sedan 450D och sedan dess har jag försökt hitta all info om den!
  Ser att du köpte din 450a för några månader sen och har tittat på flera av dina fina kort. Det jag undrar är mest bara vad du tycker om den allmänt? Ifall det var värt pengarna att byta upp sig? Hade du velat haft någon annan modell istället? Vad är bra/dåligt? Har du köpt till några grejer? Räcker 18-55 eller är det likabra att köpa bättre redan från början? :)
  Ha det bra!
  /Eddie

 2. Hej Eddie!
  Kul! Jo, nu har jag som sagt haft den ett tag och hunnit foto allt från landskap och blommor till sonens fotbollsträningar och… ja, jag vet inte vad.
  Jag har ju egentligen bara min gamla Ixus att jämföra med, och då är det ju en otrolig skillnad i bildkvalitet. Just det här att kunna prova sig fram med slutartider och bländare och att få ut bilderna i raw-format är kanon. Har fortfarande massor kvar att lära, men det är förbaskat kul.
  Det är väl möjligen en sak som jag stör mig lite på, det är att den faktiskt hade kunnat få vara lite större (!?). Ja, i själva greppet liksom. Jag hade inte kollat in någon dyrare Canon, utan jag jämförde mera med Nikons kamera i samma prisklass (D40/D60) och då tyckte jag att 450D verkade vettigare. Nikon har/hade ju en D80 (numera en D90) också… men då drog ju den iväg lite i pris.
  När det gäller tillbehör så köpte jag Canons egna 55-250 objektiv rätt omgående. Sedan finns det verkligen massor av prylar som jag skulle vilja ha. Ett fast 50mm, ett vidvinkel skulle vara kul, en ordentlig blixt, stativ och tja… usch vad dyrt det blir :-)

 3. Tack för snabbt svar!
  Vilken Ixus-modell var det du hade innan? Jag tycker min 75a tar helt okej bilder, men känns ändå som att det finns en växel till med system. Oj ja, är nog samma här. Har intresset för foto, men om bländare och sånt kan jag inte mycket.
  Okej jo har hört andra som besvärats av dess nätta storlek, men oroar mig inte så mycket. Tyckte 400D var lagom i storlek och annars kan man ju köpa till batterigrepp :)
  Hehe kan tänka mig att det blir så när det finns så otroligt många objektiv att köpa och mixtra med filter etc. Tror jag får ta allt sådant med tiden och börja med 18-55 IS som grund.
  Ha det!

 4. Jag hade en 800 IS ända fram till att jag fick in nått skräp i objektivet i somras. Har också varit nöjd med den, men kände som sagt att man ville kunna göra något mera med kameran.
  Ja ett batterigrepp är väl kanske också något som borde läggas till på önskelistan :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *