From business to buttons, dag 2

Dag 2 är slut… åtminstonde för min del. För att få alla tåganslutningar att fungera ända hem till Söderhamn, så var jag tvungen att smita i väg lite tidigare. Jag missade tyvärr den sista föreläsningen och har nu drygt sex timmars tågresa att se fram emot… eh… tack och lov för tågens Internetuppkoppling.

Så där lagom trött efter gårdagens middag och trevligheter, så kom vi  till konferensen ett par minuter innan start. Dagens inledningstal hölls av Kim Godwin (Vice President and General Manager, Cooper) som talade om “Integrating Design in Your Organisation”. Mycket intressant, och många punkter känner jag verkligen igen från vår egen organisation på Skatteverket. Flera projekt och uppdrag bemannas minsann enligt konstens alla regler och sköts riktigt snyggt. Många mindre uppdrag sköts dock på det sätt som tas upp som varnande exempel här. Någon kodar en tjänst/applikation och ett par dagar innan release så får man i egenskap av designer uppgiften att “svinga trollspöet” (uttrycket lät tuffare på amerikanska när Kim sa det) och fixa ett par knappar och anpassa utseendet.

Efter en kort kaffepaus så talade Kevin Kearney (Razorfish) och Karen McGrane (Bond Art and Science) om deras arbete med Re-designen av New York Times. Känner även där igen flera av punkterna som de tog upp. De pratade bl a en del om prioritering av innehåll på t ex startsida. (viktning av nyheter m.m.) samt om olika menyval m.m.

Det tredje och sista passet innan lunch hölls av Dan Saffer (Senior Interaction Designer, Adaptive Path) som pratade om “Playful Internaction Design”. Eftersom jag var tvungen att sticka lite tidigare så blev mitt sista pass det som handlade om Pliability (Formbarhet) och Fluency (Flöde) som hölls av Jonas Löwgren (Professor, Malmö Universitet). Mycket intressanta föreläsningar båda två.

Det blev som sagt en bra dag idag också. Ser man till hela konferensen så ångrar jag defenitivt inte att jag åkte. Min roll på Skatteverket är ju inte direkt Interaktionsdesign, så det var otroligt många “nyttigheter” som jag fick ta del av. Många tänkvärda saker att ta med mig i kommande uppdrag och projekt.

2 svar på ”From business to buttons, dag 2”

 1. Hej Anders!
  Det var kul att ses på konferensen – såg att du hade lagt in konferensfotot på Mona, dig o mig som favorit annars hade jag inte hittat din blogg.
  Imponerande blogg förresten, det märks att du verkligen gillar webhackande!
  Ha en skön sommar
  /anna

 2. Hejsan Anna!

  … och tack detsamma! Klart att att man lägger ett sånt foto som favorit. Man får ju dessutom Esbjörns näsa och en liten skymt av Thomas som bonus :-). Nu är det mitt i semestern, så man uppdaterar väl inte bloggen så flitigt. Du får ha en riktigt skön sommar och semester du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *