U3 på Windows Vista!?

U3 backup...
U3 backup…

Har du problem att köra ditt USB-minne (U3) på Windows Vista? Du är nog inte ensam. Det brukar inte vara något problem att få själva minnet att fungera. Däremot så får man inte upp den här lilla tjusiga startmenyn. Kompisen Håkan tipsade om U3:s supportsidor där man skriver några rader om problemet. Det handlar egentligen bara om att uppgradera programvaran. Den senaste versionen är visst 1.4. Mitt USB-minne, en Kingston U3, som jag köpte i mitten av augusti förra året, hade visst version 1.0.5.17 installerat. Dags för en uppgradering alltså.

På kingston.com har man samlat en massa uppdateringar på denna sida. Har du samma minnespinne som mig så kommer det en snabbblänk här:DTIU3/XX – DataTraveler U3 Launchpad Updater.

Uppdateringen är otroligt enkel och körs som en guide i 6 steg. Programmet packar automatiskt ner allt du har på minnespinnen till en lösenordsskyddad zip-fil som placeras på din dator. När programvaran har installerats, läses all information tillbaka igen. Snabbt och smidigt… eller… njae… det tog lite tid att göra en backup och läsa tillbaka den igen.

Undrar om man inte sparar lite tid genom att själv kopiera över allt som är värt att spara, så att minnet är tomt när man drar igång. Kan vara ett litet tips.

4 svar på ”U3 på Windows Vista!?”

 1. Uppdatera Windows XP till Vista?! Det är fanimej som att få ett slag på käften och själv be om att få en spark i arslet!!

  Man ska INTE uppdatera till Vista, man ska egentligen inte HA Vista. Om din XP fungerar, njut av livet och gör sköna saker i stället för att ödsla bort din tid genom att försöka ta reda på var alla funktioner och ikoner tagit vägen. Jag håller på att få magsår efter två dagar med Vista. Hade jag vetat det så hade jag gärna köpt nån dammig dator bara den hade XP istället.

  Jag är väl den evige optimisten som tror att Microsoft någon gång kommer att förstå vad användarna vill. De tror väl att vi är djur på ett zoo som behöver aktiveras, och det gör de gärna genom att ta bort grejer vi känner igen och gömmer de så det tar en vecka att klura ut det vi tidigare gjorde på ett par minuter.

  Helvete vad jag är besviken på Vista. Fan vad jag hatar Microsoft och jävlarna som utvecklar nya operativa system. De har inte fattat att de ska fixa buggarna i det gamla systemet, och INTE försvåra för oss genom att jävlas med gränssnittet samt få vettiga grejer att försvinna.

  Testa bara Utforskaren så får ni se hur äckligt allting blivit! Det tog mig nästan en timme å klura ut hur jag skulle överföra bilderna från min mobil till min dator. Givetvis hade en mapp jag skapat i C: försvunnit. Jag använde den till att ladda ner grejer och nu är den borta. Försökte kopiera bilderna med gamla hederliga Ctrl+c och Ctrl+v (kopiera och klistra in): my ass!! ”för lätt” tänkte säkert töntarna som utvecklar Vista.

  OK då, köp du din jäkla Vista, men säg för fasiken inte att jag inte varnade dig. XP är det kända, Vista är slöseri med tid och pengar. Just nu tänker jag på vad stackars killen från supporten i Indien fick svettas för att hjälpa mig installera min HP skrivare (chathjälp) idag. Samma skrivare som gick som en dans att installera med XP. Min mardröm har precis börjat. Idioten i mig, optimisten, trodde att Vista bara var en flashigare version av XP. Egentligen är Vista djävulens version av elektronisk kurragömma.

  Sist men inte minst. Visste du att till och med Defragmenteraren ber om att få tillstånd och gå ut på nätet? (jag har ZoneAlarm som brandvägg). Vad i helvetet ska Defragmenteraren göra ute på nätet om inte möjligtvis spionera åt Microsoft. Avinstalleraren hade också bråttom till nätet å berätta till Microshit att jag höll på att avinstallera erbjudandet om 90 dagars Office!! Välkommen till Storebrorsamhället där Microsoft har ett ordentligt grepp om dina ädla kroppsdelar. Å andra sidan är Vista förmodligen världens snyggaste trojan :-D

 2. Tack för den här bloggens längsta kommentar, hittills iallafall. Jag har inte provat att uppgradera, och efter din kommentar blir man ju onekligen lite osäker :-). U3-minnet ska iallfall fungera efter ovanstående tips. En liten tröst kanske!? :-)

 3. Hej! DU jag håller med dej om detta med vista till 1000 % har 2st datorer en med xp en med vista. DET E KATASTROF ETT TSUNAMI SYSTEM OCH SEGT

 4. Har haft vista i ett par veckor nu, och tycker egentligen inte det är knöligare än när jag gick från Windows 2000 till XP, eller 3.11 till 95.
  Det lite granna tyvärr så att man får gilla läget.
  Som tur är så finns alltid DOS, om man känner att man är helt ute och cyklar. Samma kommando som jag lärde mig till DOS 3.11 fungerar (i stort sett) i kommandoprompten för Vista.

  Sedan det gått något halvår-år och jag går tillbaks till förra versionen (som egentligen var perfekt, skulle bara fixat buggarna och släppt senaste DirectX till den så…) så märker jag efter ett tag att jag faktiskt SAKNAR de finesser jag lärt mig i det nya systemet!
  Provade en gång Windows 95 FÖRSTA utgåvan igen, och det var ju JÄTTEMYCKET som man INTE kunde göra! T.ex. FAT32 kom först i ANDRA utgåvan!

  Det är väl lite granna som att sätta sig i en ny bil; reglagen är inte där man minns dem, och den beter sig ”annorlunda” (och därmed oftast ”sämre”) än den gamla bilen, men efter ett tag undrar man varför man inte bytte bil tidigare.

  Egentligen skulle Windows 95 med Explorer 5.5, Office 97 och gamla Outlook Express räcka för det jag EGENTLIGEN behöver använda datorn till, men å andra sidan är det kul att kunna redigera filmer, knåpa ihop egna samlings-CD-skivor och bara ”dra och släppa” dem istället för något knöligt brännarprogram.

  Sist men inte minst finns det ju hundratals med ”Windows Annoyances” sidor på nötet dör man får tips på hur man fixar det värsta eländet.
  UAC avaktiverades fortare än kvickt, och att få menyerna högst upp i Internet Explorer 7 m.m. hade jag redan lärt mig sen innan, och då är det inte så stor skillnad.

  Förresten så var ju en sak jag såg fram emot att få pröva det nya ”Aero”-gränssnittet. Det tog ju mig inte heller en dag innan jag plockade bort det. Men jag var tvungen att pröva det innan jag visste att jag tyckte det var mer opraktiskt än snyggt.

  När jag riktigt halkar in i nostalgispåret kan jag få för mig att Amigan hade bästa användargränssnittet. Det räcker med fem minuter i någon emulator (WinFellow) så märker jag att ”det var bättre förr” snarare hänger ihop med taskigt minne än taskig utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *