Installera WordPress på din minnespinne

xampp
xampp

Att ha en lokal installation av WordPress måste ju vara kanonbra när man vill finlira med ett nytt tema eller bara labba med någon plugin. Jag inbillar mig att det både är enklare och smidigare än att skapa ytterligare en installation på webbhotellet. En stor fördel är ju att man kan ta med sig minnet och jobba var man än befinner sig.

På ralph.fm hittar du inlägget “How to install WordPress on a USB stick“. Där ger Ralph dig en komplett guide till hur du installerar Apache, MySql och WordPress samt hur du konfigurerar phpMyAdmin och MySql m.m. Jag plockade ner xampplite och följde instruktionerna från Ralphs blogg. Nu en halvtimme senare snurrar Apache och MySql på minnespinnen och jag installerade just den senaste versionen av WordPress. Allt fungerar klockrent och nu är det “bara” att börja jobba med något nytt spännande tema. Otroligt smidigt och bra på alla sätt.

Stort tack för tipset Jens! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *