Acrobat 8 för att spara ifyllda blanketter

Var grymt nyfiken på nya Acrobat 8 och funktionen att kunna göra ifyllda blanketter sparbara (heter det så?), även om en användare “bara” har en version av Adobe Reader. Det fungerar toppenbra förutsatt av användaren har lägst Reader 7 installerat. En större kommun eller myndighet skulle kunna göra smärre underverk med deras blanketter och underlätta för en faslig massa användare genom detta. Nu visar det sig att det finns en “liten” begränsning. Något som jag tamejsjutton inte kunnat läsa mig till i någon annons. Det är liksom inget som man skyltar med tror jag. Det är tydligen max 500 blanketter som gäller. Men 500 vadå? Jag blev inte klokare av att läsa inläggen på Adobes eget forum. Började leta Adobes alla licenspapper, s k EULA , och de fanns faktiskt samlade på deras sajt. När man väl hittar en svensk version (för att förhoppningsvis förstå allt detta lite bättre) så hittar man den intressanta biten under punkt 14.13.3

För varje unikt Utökat Dokument får Ni endast antingen (a) Utplacera sådant Utökat Dokument till ett obegränsat antal unika mottagare men inte ta ut information från mer ä femhundra (500) unika exempel av sådant Utökat Dokument eller utskrift av sådant Utökat dokument som innehåller ifyllda formulärfält; eller (b) Utplacera sådant Utökat Dokument till högst femhundra (500) unika mottagare utan begränsning i det antal gånger Ni kan ta ut information från sådant Utökat Dokument som returnerats till Er ifyllt av sådana mottagare. Oavsett om något häri anger motsatsen skall inskaffandet av ytterligare användarlicenser till Acrobat Professional inte öka föregående begränsningar (d.v.s. de föregående begränsningarna är den sammanlagda och totala begränsningen oavsett av hur många ytterligare användarlicenser till Acrobat Professional Ni skaffar).

Kommuner, myndigheter och större företag får nog glatt köpa deras program för serverinstallation och slanta upp rejält med pengar. Grymt trist. Ni som förstår ovanstående text från Adobe kanske kan förklara för mig hur det ligger till. Jag är antagligen lite korkad, men jag begriper inte riktigt ändå hur det hänger ihop… jag får nog läsa igenom det här ett par gånger till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *