24-timmarswebben: Nationella riktlinjer…

Det snackas om att den nya vägledningen för 24-timmarswebben ska släppas denna vecka. Man byter namn till “24-timmarswebben: Nationella riktlinjer för webbplatser i offentlig sektor” och har samtidigt utökat och skrivit om innehållet en del. Till förändringarna hör bl a

  • Förtydliganden kring bildhantering, flash, tabeller och formulär.
  • Nytt avsnitt om kriskommunikation via webben.
  • Fler konkreta exempel på kod, texter och gränssnitt.
  • Mallar att utgå ifrån vid kravställning och val av publiceringsverktyg.
  • Tips på hur man gör tillgängliga pdf:er.

Redan i våras samlade Verva in synpunkter till den nya versionen. En enkät skickades ut till 30 organisationer. Skatteverket var en av de 13 (!) som svarade. Enkätfrågorna och alla kommentarer finns upplagda på Vervas webbplats. Ny fräsch lektyr till nattduksbordet att se fram emot alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *