Igloo för 95 öre

GB - Glasskartan från 1975
GB – Glasskartan från 1975

GB-Glace bjuder på en ordentlig nostalgitripp när de lägger upp glasskartor från fem decennier på sin sajt. Här intill är glasskartan från sommaren 1975. Jag var sju år och hade just gått ut första klass. Livet lekte och man kunde köpa favoriten Päronsplitt för 1:20 Kr eller en Igloo (jo, den fanns på den tiden också) för bara 95 öre. Finsmakaren som hellre ville ha en Top Hat fick plocka upp hela 1:50 ur plånboken. Såg förresten att en annan av mina gamla favoriter “X-15” kom med på kartan 1980. Ja, det var tider det. Kom nu inte och säg att det inte var bättre förr :-). Hittar du din gamla favorit från då du var barn? Alla glasskartor från 60-70-80-90- och 2000-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *