Webbanalys via mobil eller platta

Jag jobbar rätt flitigt med statistik och webbanalys, och då främst med stöd av Google Analytics. Med jämna mellanrum hamnar jag i situationer där det är otroligt smidigt att kunna kolla siffror lite snabbt via iPhonen eller iPaden. Nu kan man ju såklart logga in direkt på google.com/analytics, men det kanske inte är så jättesmidigt via mobilen i alla lägen. Jag försöker istället hålla lite koll på vilka spännande appar som dyker upp. Det jag värdesätter mest är att de är snabba och att det är lätt att komma åt grundläggande översikter. Likaså ska det vara smidigt att växla mellan konton och profiler.

Här nedanför listar jag de appar som jag har installerade i iPhonen och iPaden just nu. Mina två favoriter just nu, kommer först…

Mobilappar

Quicklytics
Kostar 55 kronor och uppdaterades senast den 26 februari 2014. Innehåller massor av rapporter, möjlighet att skräddarsy egna rapporter samt fixar också att visa statistik i realtid. Hyffsat snabb och man får en snabb överblick över bl a besök, sidvisningar och avvisningsfrekvens.

Analytics Pro 2
Kostar 55 kronor och uppdaterades senast den 12 december 2013. En uppdatering från den tidigare lite trista “Analytics Pro”. Känns rent, fräscht och riktigt snabbt.

Analytics for iPad – Google Analytics made easy
Kostar 49 kronor och uppdaterades senast den 21 november 2013. Fungerar fint i iPhonen, däremot ser jag inte riktigt vitsen med appen i iPaden. Då är det nästan smidigare att gå direkt mot google.com/analytics.

Analytics App
Kostar 49 kronor och uppdaterades senast den 18 december 2012. Har ett lite trist utseende och det var också länge sedan appen uppdaterades.

Analytics tiles
Är lite osäker på kostnaden och den verkar inte längre finnas i svenska AppStore. Ett gränssnitt a’la Windows Phone där du sveper mellan dina profiler och skapar enkla översikter. Ger en snabb överblick, men är samtidigt inte speciellt smidig om du har många konton och profiler.

Använder du någon speciell app i din mobil eller läsplatta? Någon favorit?

2 svar på ”Webbanalys via mobil eller platta”

  1. Tack för tipsen! Jag har provat Analytiks från Blatt Labs. Snyggast av dem alla och gratisversionen visar upp till 8 sajter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *