Adoptera tillägg till WordPress

Läste ett rätt kul tips på City Networks blogg i början av förra veckan. Det handlade om att adoptera tillägg (plugins) i WordPress.

Om du har du lite koll på WordPress, så vet du att det finns massor av färdiga teman som är helt gratis att använda. Så finns dessutom tusentals tillägg som man kan använda för att utöka funktionaliteten. Det kan handla om tillägg som gör att du kan visa ditt twitterflöde på bloggen, att bädda in statistikspårning via Google Analytics eller få in knappar för att dela sidor via Facebook, Twitter och Google+.

Om du gillar att programmera så är det faktiskt också fritt fram att skapa egna tillägg och sedan skicka upp dem till deras officiella samling. När jag skriver det här så har man samlat drygt 29 900 tillägg som tillsammans har laddats ner drygt 614 miljoner gånger. Imponerande siffror!

WordPress "adopt-me"...
WordPress “adopt-me”…

Så händer det förstås också att utvecklare tröttnar på att utveckla sina tillägg vidare. WordPress uppdateras rätt ofta och det kan ju kanske vara stressigt att försöka hänga med i tempot. För att hyffsat populära tillägg inte helt plötsligt bara ska sluta fungera, så har man kommit på att finurligt sätt för utvecklare att liksom lämna utvecklingen vidare. Utvecklaren ser bara till att tagga sitt tillägg med “adopt-me”. På det här sättet kan någon annan sugen utvecklare hitta ett intressant tillägg, ta över och utveckla det vidare.

Kolla in sidan med alla tillägg som taggats med “adopt-me”. Ett exempel är “Carousel Gallery” som laddats ner över 31 500 gånger och som också fått 4,1 av 5 stjärnor i betyg.

Det är möjligt att flera har skrivit om detta. Det första inlägg som jag såg var dock “Vill du skapa ett WordPress-plugin men har inga idéer? Ta över ett som redan finns!” på det alldeles utomordentliga webbhotellet CityNetwork.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *