CSS Mastery: Advanced Web Standards Solutions

CSS Mastery...
CSS Mastery…

Andy BuddCameron Moll & Simon Collison ISBN: 1590596145 Så dyker äntligen brevbäraren upp med paketet från Adlibris. Boken CSS Mastery: Advanced Web Standards Solutions handlar om CSS i praktiken utan en massa förklaringar vad det är till för och varför det ska användas. Det vet vi ju redan eller hur? Rakt på och massor av bra tips och exempel. Allt från relativ/absolut positionering, snygga formulär och debugging till design av tabeller och två avslutande fall/studier som inspiration till egna underverk. De två fallstudierna är skrivna av Simon Collinson och Cameron Moll. Såg förresten att Molly Holzschlag också är med på ett litet hörn med någonslags all-round-support, vad nu det innebär!? :-) .

Visst är det så att man hittar exempel och lösningar på diverse bloggar på nätet. Att det mesta av innehållet finns där ute om man sätter sig och letar lite. Det kanske är åldern… men jag gillar verkligen fortfarande att hålla i en bok och att kunna läsa några sidor innan jag somnar. Jag gillar boken även om jag känner igen en del av innehållet från andra böcker och bloggar.

Är du redan en mästare på CSS så kanske du ska köpa en god kopp kaffe och lite fikabröd för pengarna, och bara fortsätta “hacka”. Har du en del kvar att lära, är sugen på inspiration eller (gud förbjude) fortfarande sitter med en gammal tabellbaserad layout!? Ja då kan jag verkligen rekommendera den här boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *