Webbläsare till mobilen, Sony Ericsson P1i

Har varit förbaskat trött på den förinstallerade webbläsaren i min telefon (Sony Ericsson P1i) ett tag nu. Började kolla runt lite på nätet och hittade minsann en uppdatering av Operas gamla “8.65 för Symbian”. Det visar sig ju att Opera kommit med en “Mobile 9.5”. Förvisso som betaversion, men efter att ha kört den rätt intensivt i några dagar nu, så verkar den rätt stabil. För Sony Ericssons P1i är det förresten “UIQ” versionen som gäller.

Sedan någon månad tillbaka finns det faktiskt ytterligare en webbläsare för mobilen (UIQ) som verkar spännande. Det är Ozone som kom med en första alpha-version under hösten. Så här skriver de själva:

“Ozone is a free, world-class mobile browser that offers great performance and an outstanding mobile browsing experience for UIQ based phones. Ozone’s features make it one of the best in its class. From the open-source WebKit engine, it not only delivers advanced features such as client-side database support, zooming, tapping and multiple windows, but Ozone also provides the best web-standards compliant experience that’s available.”

Har även testat att installera den, och faktum är att det är den jag nu använde flitigast. Den verkar faktiskt snabbare än Opera, och jag tycker nog att den har ett trevligare gränsnitt. Det enda som stör mig lite är att den renderar en av mina favoritsidor lite märkligt. Får nog kolla igenom inställningarna lite bättre, för att se om det går att göra något åt det.

Nåväl, är du trött på din gamla förinstallerade webbläsare och vill prova något nytt? Kolla då in…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *